tirsdag 10. mai 2011

Hvordan man lager en oval marsipankake, trinn for trinn

Idag tenkte jeg å vise dere hvordan man lager en marsipankake, trinn for trinn.

Man starter med å lage kakebunner. Jeg har laget to bunner a 26 cm, og oppskriften er som følger:

6 egg
180 sukker

Dette piskes til stiv fin eggedosis. Så tilsetter du

180 gr hvetemel
1.5 ts bakepulver

Det tørre skal siktes forsiktig oppi og vendes varsomt inn i deigen med en spiralvisp.

Stekes midt i ovnen på 175 grader ca 35 -40 min, kjenn med kakenål om den er ferdig. Et godt triks når man skal sjekke er å sette ovnen over på varmluft for da unngår man at kaka detter sammen om den ikke er helt ferdig.

Så tar du den ut av ovnen, og snur den opp ned på et bakepapirkledd brett. Dette for å få ei høy og luftig kake som forblir saftig. La kaka avkjøles opp ned i formen.

Så gjør man følgende:

Deler kaka i 3 deler, og fyller med det man har lyst til å ha inni.

Deretter starter utfordringene for min ovale kake. Jeg måtte lage to kakebunner og bygge kaken som et byggesett. La først den ene runde kaka i midten, deretter skar jeg ut to halvmåner av den andre kakebunnen og monterte dette sammen til en oval kake på fatet.
Så fylte jeg halvmånene med samme fyll som resten av kaken, jeg hadde jorbærsyltetøy uten klumper, sånn spruteflaske + ferske jordbær som hadde ligget i litt sukker.
Ellers brukte jeg krem og vaniljekrem som fyll. Til denne store kaken går det 1/3 kremfløte til hvert lag + 1 pakke vaniljekrem.
Bare pass på at du har nok krem oppå kaken, for å få en jevn og fin marsipan oppå.

Så skal kaken monteres, og jeg brukte 1.5 marsipanpølse fra Rema, Landlord sin marsipan er lettest å kjevle.
Bruker hvetemel for å unngå at det klisser seg fast i bord og kjevle. Kjevler ut til ca 3 tykkelse, og bruker innmaten i en folierull for å rulle marsipanen innpå. Er så enkelt da å få marsipanen på kaken uten å lage hull i den.
 Her er marsipanen kommet på, og nå gjelder det å glatte den fint utover og unngå luftbobler under marsipanen. Sørg for å ha nok marsipan til å dekke sidene, det går mer enn man tror, også bruker jeg hendene til å jevne ut hele veien rundt.


Da gjenstår bare pyntingen, jeg bruker rosene jeg hadde laga dagen før, viktig av marsipanen får tørke over natta. Gjerne i en eggekartong for å få ønsket form på rosene og bladene. Og da blir det sånn:
Siste som står igjen da er å få på ønsket tekst, denne gangen brukte jeg ferdige sjokoladebokstaver. Jeg bandt også et lilla bånd rundt kaken, som matchet fatet og rosene og da ble den slik.


Så man trenger ikke være konditor for å lage en slik kake, det er faktisk ikke så vanskelig bare man er tålmodig og en smule kreativ. Og det er så moro når man får det til !!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar